19 Aralık 2009 Cumartesi

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ


Zeytinyağı asırlardır “en faydalı yağ” olarak bilinen bir gıda maddesidir. Hatta reklâmlar da bile “mucize” olarak lanse edilir.


Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek nitelikte asırlarca kalabilen tek yağdır. Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin-5 bin yıl önceden kaldığı tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı bulunabilmektedir.

Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde “yağ dengesini”, kuru ciltlerde ise “yağlandırma özelliği” temin eden bir hususiyet olduğunu tespit edersiniz. Yağ içerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme), sabun içerisinde “re-oily” (geri yağlandırıcı) olarak tabir ettiğimiz özellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugün dahi bilinememektedir. Bu maddelerin bir gün keşfedilmesi, belki de çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipuçlarını verecektir.

Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içinde bulunur. Herhangi bir zeytin çekirdeğinin her iki ucu hafifçe törpülenirse, çekirdeğin içinin “oyuk” olduğu ve içerisinde pıhtılaşmış veya çok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu görülür. Sözkousu maddelerin buradaki konsantrasyonu %80'lere varır. Zeytin çekirdeği muhteviyatındaki bu faydalı maddeleri elde etmek için ise zeytin çekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir. Sanılanın aksne, zetin çekirdeğinin hazmı kolaydır.

Bu uygulamanın insan vücuduna bir çok faydaları vardır:


1-Ülser gastrit gibi mide problemlerine iyi gelir,

2-Bağırsak ve sindirim yollarını düzenler,

3-Basur ve prostat rahatsızlıklarını engeller,

4-İç organlarda oluşabilecek kanserleşme riskini ciddi oranda düşürür.



Araştırma Notu

Yukarıda okuduğunuz makale Bulgar ve ABD li bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar temel alınarak hazırlanmıştır. Bu araştırmaların hepsinde zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan mideye inene kadar eridiği gerek denekler üzerinde yapılan çalışmalar gerekse cihazlarla tespit edilmiştir.
Otorite olarak kabul edilen uzmanlar en gelişmiş şartlarda dahi bir ilaç yapsa bu ilacı insanlar üzerinde test etmeden, senelerce hatta birkaç nesil gözlemlemeden neticesi net olarak şudur diyebilmek imkânsızdır.
Zeytin çekirdeğinin yutulması günümüz insanları arasında yeni duyulan bir şey olmasına rağmen eskilerin birçoğunun yaptığı bir uygulamadır. Yani olumlu etki ve tesirleri senelerdir hatta asırlardır bilinmektedir.

1985 li yıllarda başlayan bizzat firmamız tarafından yapılan araştırmalar bugüne kadar devam ettirilmektedir. Yaklaşık 25 sene süren neticede karşılaşılan hadiseler hayret vericidir. Bu neticelere bin kişi değil belki yüz binlerce insan tarafından karşılaşılmıştır demek daha doğrudur:
Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.
Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.

Son günlerde gelen yoğun telefon trafiğinden dahi birkaç gündür zeytin çekirdeklerini yutmaya başlayıp ta yukarıdaki benzeri rahatlamaları hissettiklerini söyleyen onlarca insan vardır.

Tavsiyemiz bizzat kendinizin denemesidir. Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve kararı kendiniz verin. Ne biz nede bir başkası değil bizatihi kendi vücudunuz buna karar versin. Faydasını görürseniz lütfen çevrenizdekilerle de, evinizdeki küçük çocuklarda dâhil olmak üzere, bu uygulamayı yapın.
Bizim elde ettiğimiz verilere göre aklımızın almayacağı kadar şifalı bir doğal uygulamadır. Yapmanın zarar değil fayda verdiğine inanıyor ve çevremize şiddetle tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder