14 Aralık 2009 Pazartesi

Yeni Gmail özelliği beta aşamasından çıktı


Google'ın e-posta hizmeti Gmail, yeni bir fonksiyon ile kullanıcıların karşısında: İşte detaylar...


Google, web tabanlı e-posta hizmeti için sunduğu deneysel Çevrimdışı Gmail (Offline Gmail) hizmeti final sürüme ulaştı. An itibariyle Çevrimdışı Gmail fonksiyonu Google Labs'ten çıktı ve Gmail'in sabit bir bileşeni haline geldi.

Gmail hesabınızda çevrimdışı desteğini açtığınız takdirde e-postalarınız bilgisayarınıza indiriliyor ve internet bağlantısı olmasa dahi okunabiliyor. Çevrimdışıyken gönderdiğiniz postalar Giden Kutusu'na kaydediliyor ve çevrimiçi olduğunuz anda otomatikman gönderiliyor. Bilgisayarınıza indirilecek postaları zaman aralığına ve eklere göre kişiselleştirebiliyorsunuz. Mesela ekleri indirme kapsamı dışında bırakabilirsiniz.

Çevrimdışı Gmail'i kullanmak için Google Gears'i kurmanız gerekiyor. Araç sayesinde web sitelerindeki bilgiler yerel ortama kaydedilebiliyor. 2011 yılında HTML5 tanımlamaları kesinleştiğinde çevrimdışı destek için Google'ın, Gears'ten vazgeçip bu tanımlamaları kullanması bekleniyor.

Çevrimdışı Gmail'i etkinleştirmek için öncelikle posta hesabınıza girin ve ayarlara geçin. "Çevrimdışı" sekmesinden özelliği etkinleştirebilirsiniz. "Değişiklikleri kaydet" butonuna bastığınızda ekrandaki yönergeleri takip ederek hesabınızı eşitleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder