19 Aralık 2009 Cumartesi

Türkiye'nin 5 yıllık teknolojik planı


Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısında, 2011-2016 yıllarını kapsayacak, ''Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Uygulama Planı'' hazırlanmasına karar verildi.


TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan BTYK'nın 20. toplantısında, son 6 aydaki gelişmeler ele alındı.

BTYK'da, gelecek yıl süresi dolacak ''Bilim ve teknoloji Politikaları Uygulama Planı 2005-2010'' kaydedilen başarıların, iyileştirmeye açık alanların, 2010 sonrası olası fırsat ve tehditlerle dünyadaki gelişmelerin göz önüne alınarak yeni bir uygulama planı oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantıda, bilim ve Teknoloji İnsan Kaynağı Koordinasyon Komitesi'nin (BTİKKK) görev süresinin BTYK 22. Toplantısı'na kadar uzatılması yönünde ek karar alındı.

Öte yandan Uluslararası Araştırmacılar Koordinasyon Komitesi'nin Kurulması kararının amacına ulaştığı değerlendirilerek, anılan kararın sonuçlandırılmasına, çalışmaları süren ancak henüz sonuçlanmamış olan konuların ise 2007/201 numaralı ''Bilim ve Teknoloji İnsan Kaynağı'' adlı karar kapsamında kurulan BTİKKK kapsamında izlenmeye devam edilmesine karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder