5 Aralık 2009 Cumartesi

Siyah ekran açıklaması


A.A. 3 Aralık 2009
Siyah ekran açıklaması

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil


Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı


Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind


Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang

Microsoft'un, Windows 7'yi etkilediği iddia edilen “siyah ekran” sorununu araştırdığı ve güvenlik ekibinin, sorunun varlığına rastlamadığı bildirildi.

Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basına yansıyan ve Windows 7 sistemlerini etkilediği ifade edilen “Siyah Ekran” sorunu hakkında Microsoft güvenlik ekibinin gerekli araştırmaları yaptığı belirtildi.

Bu haberlerin bazılarının içeriğinde “Siyah Ekran” sorununun düzenli olarak gerçekleştirilen Windows yazılım güncellemelerinden kaynaklandığının ifade edilmesine karşılık, bu yorumların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Buna rağmen Kasım ayında yapılan bütün güvenlik yamaları ve yazılım güncellemelerini tekrar gözden geçiren Microsoft Güvenlik Ekibi, iddia edildiği şekilde bir sorunun varlığına rastlamamıştır. Ayrıca Microsoft'un dünya çapındaki müşteri ve destek hizmetlerinden sağlanan bilgiler, bu sorunun kullanıcılar arasında yaygın bir konu olmadığını göstermesine karşın araştırmalarımız devam ediyor.

Bu arada, Microsoft Güvenlik Ekibi, Siyah Ekran ve benzeri sorunların geçmişte görüldüğü üzere 'Daonol' gibi bazı kötü niyetli yazılım ailelerinden kaynaklanabileceğine dikkati çekiyor. Bilindiği gibi bu tür yazılımların, zamanla yeni türevleri ortaya çıkabiliyor. Bu da güvenlik yamalarının ve yazılım güncellemelerinin kullanıcılar açısından ne kadar yaşamsal bir konu olduğunu bir kez daha gündeme getiriyor.”

Açıklamada, tüm kullanıcılara Windows güvenlik güncellemelerini düzenli olarak yapmaları ve Microsoft sitesindeki güvenlik bültenlerini takip etmeleri önerildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder