5 Aralık 2009 Cumartesi

İlginç İcatlar - Sıradışı Tasarımlar 2


Şeffaf tost makinenizde kızarttığınız ekmeğin üzerine tereyağı sürmek ne kadar müthiş olur. Ancak buzdolabından yeni çıkmış bir tereyağını ekmeğe sürmek okadar da kolay değil. Bunu bilen tasarımcılar tereyağı kesme aletini ürettiler. Tereyağını yukardan koyuyorsunuz. Mandala bastığınızda ince bir tereyağı parçası ekmeğinizin üzerine düşüyor.


Penguen şeklinde tasarlanmış bu zaman ayarlı alet aslında bir çay zamanlayıcısı. Demlik poşetinizi çay bardağında ne kadar tutacağız konusunda size yardımcı oluyor. Zamanı kendinize göre ayarlayıp poşetin ipini penguenin ağzına takıyorsunuz. Süre sonunda otomatik olarak demlik poşetiniz fincandan çıkıyor :) Eğer demlik poşeti bardakta unutup çayınızın tadının acı olmasından şikayet ediyorsanız bu tasarım tam size göre.

Yukarda resmini gördüğünüz bu cihaz şeffaf bir tost makinası. Evet yanlış duymadınız. İki yanı cam olan bu tost makinasında kızarttığınız ekmeyin bronzlaştığını an ve an izleyebilirsiniz.



Mısır Tutacağı deyip geçmeyin. Henüz yeni kaynamış bir mısırı elimize alıp yemeye koyulacakken sıcaklığından bırakmak zorunda kalabiliyoruz. Bu güzel tasarım hem elinizi yanmaktan kurtarıyor hemde mısır yemeği keyifli bir hale getiriyorGüncel Teknoloji Haberleri.

Yumurta tutacağını hiç bukadar basit ama ilgi çekici olmamıştı. Sıradan üç adet çay kaşığı şık bir yumurtalık olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder