4 Aralık 2009 Cuma

Şarj aletini unutun!

Samsung'un yeni netbook'u N140, 11 saatlik pil ömrüyle dikkat çekiyor.

Samsung, N140’ın bir önceki modeli olan ve 8.5 saat pil ömrü, şık tasarımı ve rahat kullanılabilirliği ile öne çıkan NC10 netbooklardan 1 milyonun üzerinde satmış ve büyük bir başarıya imza atmıştı.

N140 Türkiye’de 2 farklı renkte sunuluyor: koyu kırmızı ve deniz mavisi. Yalnızca 1.27 kg. ağırlığındaki N140, sınıfının da en hafif modeli olma özelliğini taşıyor. 10.1 inçlik parlama yapmayan LED ekranı sayesinde kullanıcılar yüksek çözünürlüklü filmleri keyifle izleyebiliyor. Daha zengin bir multimedya deneyimi için, N140’ın entegre 3 Watt hoparlörü ve SRS efektleri zengin ve net High Definition 3D ses özelliğine sahip.

N140’da yüksek hızlı 802.11bg/n uyumlu kablosuz ağ kartı bulunuyor. N140’ta kullanıcıların VoIP telefon özelliğini kullanarak sevdikleriyle sürekli iletişimde olabilecekleri dahili mikrofon ve kulaklık bağlantı çıkışı da yer alıyor.

Resimlerin, müzik parçalarının, filmlerin ve verilerin hızlı ve kolay bir şekilde tüm modern fotoğraf makineleri, ses-görsel sistem cihazları gibi cihazlarla paylaşılması için N140’ta üç adet USB 2.0 bağlantı noktası, Bluetooth 2.1 EDR ve 3’ü 1 arada hafıza kartı okuyucusu yer alıyor. Şarj edilebilir USB bağlantı noktası ile netbook’un pili bittiğinde şarj işleminin de tam ortasında kesilmesi tehlikesi de ortadan kalkıyor: Netbook çalışmaz durumdayken dahi cep telefonu, MP3 Çalar gibi birçok farklı taşınabilir cihazı şarj etmek mümkün olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder