5 Aralık 2009 Cumartesi

Microsoft ve Samsung el ele


Microsoft ve Samsung birlikte Türkiye’de Windows cep telefonlarının satışını %120 artıracak.

Microsoft ve Samsung’un ortak düzenlediği ve Çırağan Kempinski’de yapılan basın toplantısında; akıllı telefon dünyasında yeni bir sayfa açacak Microsoft’un yeni mobil işletim sistemi Windows phone ve Türkiye pazarına ilk olarak Samsung’un sunduğu Windows’lu cep telefonları QWERTY klavyeli Samsung Omnia Pro B7320, Omnia Pro B7330 ve dokunmatik ekranlı Samsung Omnia II ile Omnia Lite tanıtıldı. Toplantıda ayrıca Türkiye ve dünya akıllı telefon pazarına dair önemli veriler de katılımcılarla paylaşıldı.

Gelecek Akıllı Telefonlarda
Tüm dünyada 50 milyon adedin üzerinde satan Windows cep telefonlarının en başarılı örneklerinden Samsung Omnia (i900) geçen yıl tüm dünyada 2,5 milyon adet satmıştı. IDC’nin araştırmasına göre dünyada akıllı cep telefonu pazarının büyüklüğü önümüzdeki dört yıl içinde ikiye katlanarak yıllık satış rakamları 288 milyon adete yükselecek. Türkiye’de ise gelecek yıl akıllı telefon pazarında 2009’a göre %39 büyüme bekleniyor. Bu büyümeye karşılık, Microsoft ve Samsung sinerjisi sayesinde Windows’lu akıllı cep telefonların satışı Türkiye pazarında %120 oranında artacak.

Yeni Windows cep telefonlarının gelişmiş özellikleri ile kişilerin yaşam tarzlarında çarpıcı değişimler yaratacağını belirten Microsoft Türkiye Mobil Çözümler İş Grubu Yöneticisi Egemen Gönen ‘’Internet, bilgisayar ve mobilite kavramlarının artık içiçe geçmesiyle birlikte bu bütünleşmeyi gerçek anlamda hayata geçiren Windows’lu akıllı cep telefonlarının hızla yükselişine tanık olacağız. Yeni nesil Windows cep telefonlarımız, ulaşmak istediklerinize ve bilgiye erişimi çok kolaylaştırması ve Windows’un gücünü cebinize taşıması özellikleriyle iş ve eğlence amaçlı en iyi kişisel mobil deneyimi sunuyor. Halen piyasamızda mevcut 18 farklı Windows’lu telefon modeline ek olarak bugün lansmanını yaptığımız 4 yeni nesil Windows cep telefonumuzla birlikte kullanıcılarımıza akıllı telefon pazarındaki en geniş marka, model, tasarım ve fiyat seçenekleri yelpazesini sunuyoruz,.” diye konuştu.


Samsung Türkiye Cep Telefonları Direktörü Selim Erbay “Samsung olarak akıllı telefon alanında liderlik en önemli önceliklerimizden biri, Omnia ile yakaladığımız başarıyı yeni akıllı telefonlarımızla daha da yukarı taşıyacağız. Çeşitli model, fiyat ve kulanım alışkanlıklarına yönelik oldukça geniş bir akıllı telefon portföyüne sahibiz. Microsoft ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde, kullanıcılara yeni nesil Windows cep telefonlarını ilk olarak biz sunmaktayız. Aralarıında QWERTY klaveyeli B7320 Omnia Prove B7330 Omnia Pro’nun yanısıra dokunmatik ekrana sahip i8000 Samsung Omnia II ve B7300 Omnia Lite’ın da bulunduğu yeni nesil Omnia Serisi telefonlarımız en iyi Windows phone deneyimi için en yeni teknik özelliklerle güçlendirilen yeni nesil akıllı telefonlarımızı kullanıcıların beğenisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. ” dedi

Windows’lu yeni Samsung cep telefonları tüm cep telefonu mağazalarında satışta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder