5 Aralık 2009 Cumartesi

Mars'a Yerleşmek İnsanliğin Kaderi!


'Farenheit 451' ve 'Mars Yilliklari' adli ünlü eserlerin yazari Ray Bradbury Mars gezegeninde yerleşim kurulmasi gerektiğini söyledi.


ANKARA - Video konferans araciliyla Meksika'daki Guadalajara kentinde düzenlenen uluslararasi kitap fuarina katilan Bradbury,"Kirk yil önce Ay'a ayak basan insanoğlunun Mars'i yerleşime açmak için Ay'da kalmaliydi" diye konuştu.

Fuarin onur konuğu olan 90 yaşindaki Bradbury,"Insanoğlu Mars'i kolonize etmeli,çünkü bu onun kaderidir" dedi.

ABD'nin California eyaleti Los Angeles kentindeki evinden seslenen Bradbury,"Mars'a gidilememiş olunmasi beni kaygilandiriyor.Ay'a gitmeliyiz,orada bir istasyon kurarak Mars'a yönelmeli,orayi fethederek Marsli olmaliyiz" diye konuştu.

"Farenheit 451" ve "Mars Yilliklari" adli ünlü bilim kurgu eserlerin yazari Bradbury,sözlerini, "Mars'i fethettikten sonra Güneş'e en yakin yildiz sistemi Alfa Centauri'ye yönelmeliyiz" diye sürdürdü.

Ünlü bilim kurgu yazari sorulara cevap verirken,babasi fakir olduğundan üniversiteye gidemediğini ve en iyi eğitimi 10 yil süreyle kütüphanelerde kitap okuyarak aldiğini söyledi.

"En iyi eğitimi kütüphanelerde alirsiniz,üniversite tecrübesi iyi bir tecrübe olmuyor" diyen Bradbury,"Farenheit 451" adli romanini da 1951 yilinda California Üniversitesinin kütüphanesinde yazdiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder