8 Aralık 2009 Salı

İnanması zor ama bunu da yaptılar


Bu garip cep telefonunda yok yok! Parçalara ayrılıyor, her parçası ayrı ayrı çalışıyor
Fujitsu F-04B çift klavyeye, projeksiyona sahip ve dokunmatik bir telefon. Bir yıl önce prototip olarak sunulan ve CEATEC 2008'de DoCoMo standında sergilenen bu telefon artık resmen duyuruldu. Fujitsu Keitai F-04B parçalara ayrılabilen bir telefon ve Roppongi'deki bir basın toplantısında tanıtıldı.

Yeni F-04B yeni bir tür Keitai; görüntü ünitesi ve Bluetooth klavye olarak iki parçaya ayrılabiliyor. Her iki parçada da Lityum Ion batarya mevcut. Böylece kullanıcılar ister bu klavyeyi, ister 3.4 inçlik dokunmatik ekran kullanabiliyor. İsteyen kullanıcılar QWERTY klavyeyi çantalarına atarak ceplerini hafif ve daha az kabarık tutabiliyor.

Klavye aynı zamanda ayrı bir mikrofon, hoparlör ve gamepad olarak da kullanılabiliyor. Japon kullanıcıları memnun etmek isteyen iki parçayı Nokia N97 modeline benzer bir şekilde birleştirip kayar klavye olarak kullanma imkanı sunuyor.

Bu telefonun ilginçlikleri bununla da bitmiyor; bu telefonun opsiyonel olarak bir de projeksiyonu mevcut. 800 mAh pil ile en yüksek parlaklıkta 2 saat dayanan, Texas Instruments Inc'in ikinci nesil DLP Pico çipsetine sahip bu projeksiyon, 854 x 480 çözünürlük destekliyor. Kullanıcılar bunu kullanabilmek için klavye ünitesinin yerine projeksiyon ünitesini takıyor ve klavyeyi de uzaktan kumanda olarak kullanıyor.

Telefonun kamerası 12.2 MP çözünürlüğe sahip. Geniş ekranında çekilen fotoğraflar detaylı bir şekilde görülebiliyor. Ayrıca yüklü gelen oyunun grafikleri de fena durmuyor. Aynı geniş ekran film izlemek için de bu tür cihazlar arasında oldukça iyi bir boyuta sahip.

Fujitsu'dan Keitai her türlü duruma uygun, esnek bir cep telefonu, elbette ne kadar başarılı olduğunu görmek için çeşitli testler yapmak gerekiyor.
samanyoluhaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder