14 Aralık 2009 Pazartesi

Google cep telefonu


Google cep telefonuyla mobil iletişim dünyasına damga vurmaya hazırlanıyor.


Amerikan gazetesi Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, 2010’da piyasaya sürülecek telefon, Tayvanlı cep telefonu üreticisi htc tarafından Google için üretilecek. Adının ‘Nexus One’ olması planlanan cep telefonu diğer üreticilerin de mevcut modellerinde gün geçtikçe yaygınlaşan Android işletim sisteminin Google ürünleri için özel geliştirilmiş bir versiyonunu kullanacak.

Satışı internetten

Google’ın cep telefonu internetten satılacak. Telefon internet devinin işletim sistemi olan Android’e sahip olacak. Cep hattı ise ayrı olarak satın alınacak. Google’ın cep telefonu operatörü Sprint ve Verizon ve akıllı telefon üreticisi Apple’a bu şekilde meydan okuyabileceği belirtiliyor. WSJ’nin haberinde, “Google, çok nadiren son kullanıcıya doğrudan cihaz satıyor” denildi.

Daha düşük fiyat

Akıllı telefonun satışının üretici firma tarafından doğrudan internet üzerinden yapılacak olmasının da ürünün daha düşük bir fiyatla satılabilmesine olanak tanıyacağına değiniliyor. Google’la ilgili önceden beri var olan cep telefonu üretecek söylentilerinin aksine WSJ’nin haberinde, Google’ın donanım yapısında bir partnerle çalışıp, yazılım sistemleri Android üzerine kurulacak bir ürün üzerinde çalıştığı ve bu kez tüm şüphelere son verdiği yer alıyor. Yeni telefonun piyasaya çıktıktan sonra IPhone ve Blackberry gibi piyasa devlerinin rekabetini iyice kızıştırması bekleniyor.

Çalışanlar deneme yaptı

Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Mario Queiroz, çalışanların yaratıcı donanımla kendi Android sistemini birleştiren yeni cep telefonu özellikleri ve yeteneğine sahip bir cihazı denediklerini bildirdi. Queiroz, Android tabanlı cep telefonu cihazının dünyadaki bütün Google çalışanlarıyla paylaşıldığını anlattı.

Android’in kullanımı arttı

Google’ın cep telefonu işletim sistemi Android, son dönemde cep telefonu üreticileri tarafında ilgi görüyor. Sony Ericsson ve Motorola son modellerini bu işletim sistemiyle pazara sundu. Android işletim sistemi dünyada haziran eylül aylarında Batı Avrupa’da yüzde 5.4 pazar paya ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder