5 Aralık 2009 Cumartesi

Facebook Türkiye'yi siliyor


Facebook 350 milyon oldu, Türkiye bölgesi ortadan kalkıyor. İşte Facebook'taki yeni gelişmeler...


Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, "Dünyayı daha şeffaf ve daha interaktif hale getirdiğimiz güzel bir yıldı" diyerek başladığı açıklamasında, beş yaşındaki sitenin artık 350 milyondan fazla üyesi bulunduğunu duyurdu.

Bu sayıya ulaşmada Çin ve Hindistan'ın siteye ilgisinin artması, Zuckerberg'in de dediği gibi son derece etkili. Sitenin üyeleri için bir açıklama yayınlayan Zuckerberg, "Bu sayıya ulaşmak için size paylaşım için ihtiyaç duyduğunuz araçları ve hangi bilgiyi kiminle paylaşacağınızı kontrol etme şansını verdik" diyerek, daha güvenli bir paylaşım için önümüzdeki günlerde daha basit bir sisteme geçileceğini açıkladı.

Bu yeni sisteme geçilince Facebook kullanıcılarının güvenlik ayarlarını güncellemesi gerekecek. Yapılan yeniliklere ilişkin bilgi de güvenlik ayarları sayfasında yer alacak.

Facebook'ta artık Türkiye bölgesi olmayacak. Gizlilik ayarlarıyla ilgili düzenlemenin parçası olarak bütün bölgesel ağlar ortadan kaldırılıyor.

Bu bölgesel ağlar aynı bölge içerisindeki herkesin birbirinin bilgilerini görmesine imkan tanıyordu. Bu yüzden de kullanıcıların bilgileri alakasız kişilerce görülebiliyordu.

Kullanıcı ayarlarında bu durum için gerekli ayarlar olsa da kullanıcıların yarısından fazlası bu ayarları farketmiyor bile. İşte bu yüzden Facebook bölge politikasını değiştirdi. Böylece artık aynı bölge içerisinde yer alan alakasız insanlar, başkalarının bilgilerini görüntüleyemeyecek.

Facebook'un 350 milyon kullanıcıya ulaşmasıyla birlikte, akla Twitter rekabeti geliyor.

Ancak Facebook'un temiz arayüzlü rakibinin daha çok çalışması gerekiyor. Çünkü bağımlılık yapıcı çiftçilik oyunu Farmville bile Twitter'ı geride bırakabiliyor.

Facebook üzerinden oynanan bir oyun olarak tek başına Twitter'ı geçebilmesi etkileyici bir başarı. 70 Milyon kullanıcıya sahip oyun, birkaç milyon kullanıcı daha kazanırsa Türkiye'nin nüfusuyla yarışacak.

Twitter'ın tekil ziyaretçi sayısı ise aylık 18.9 milyonda kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder